מתקן החתלה – לחתל בנוחות בכל מקום

כל הורה טרי יודע, שתינוקות צריך לחתל מספר לא מבוטל של פעמים ביום. גם בעלי מקומות ציבוריים מודעים לכך ומתקינים מתקן החתלה לכל דורש.

לצורך החתלת תינוקות יש משטח, שידה ומתקן. כולם משרתים את אותה המטרה, אך מזוויות שונות. לפניכם הסבר קצר על כל אחד מהם:

  • משטחי החתלה – עליהם ניתן לחתל תינוקות בנוחות. חלקם חד פעמיים ואחרים כביסים
  • שידות החתלה – שידות מותאמות במיוחד להחתלה הן מבחינת הגובה והן מבחינת האפשרות לאחסן בהן מוצרים לתינוק. שידות אלו נמצאות בדרך כלל בחדרי תינוקות
  • מתקני החתלה – ממוקמים בעיקר במקומות ציבוריים ומאפשרים לכולם לחתל את תינוקותיהם

ביקוש ודרישה

מתקני החתלה במקומות ציבוריים אינם מותרות. לכל מקום, בו אין אפשרות נוחה להחתלת תינוקות, לא יגיעו הורים לתינוקות ופשוט יעדיפו ללכת למקום אחר. היות שכך, וגם משום שההשקעה הן מבחינה כספית והן מבחינת ההתקנה, היא שווה לכל נפש, מרבית המקומות, המושכים אליהם קהל צעיר מודעים לצורך ולדרישה ומתקינים מתקני החתלה ייעודיים לקהל היעד הזה.

מיקום המתקן

הבחירה היכן למקם את המתקן היא חשובה יותר משחשבתם! לדוגמה, במידה ותכננתם חדר או פינת הנקה, חשוב למקם את מתקן ההחתלה בסמוך אליו ורצוי שלא בתוכו. הסיבה לכך היא, שבהחלט ייתכן מצב, שבו אשה תרצה להניק את תינוקה, בעוד אשה אחרת תרצה לחתל את תינוקה. בנוסף, בעוד שגברים אינם מניקים, הם בהחלט יכולים לחתל את תינוקותיהם ולכן מומלץ, שתהיה להם גישה נוחה אל מתקן החתלה.

טעות נפוצה נוספת מבחינת מיקום המתקן היא הצבתו בתוך חדרי השירותים. אמנם רצוי להתרחק מאיזור עם אוכל, אך חדרי השירותים הם חד מיניים גם כן.